עם רחלי שלו

מה רחלי חושבת על המעבר בין מדיומים יצירתיים שונים? דיברנו איתה על דרכה כמאיירת וקומיקסאית ועל המסע היצירתי שהוביל אותה מאיור ספרי ילדים לעיבוד רומן גרפי של "אל עצמי" וגילינו שהפודקאסט "מעשה בשישה סיפורים" הוא המשך טבעי של אהבתה לספרות ילדים בפורמט חדש. רחלי משתפת בתובנותיה על ההבדלים בין יצירה למבוגרים וילדים, על האתגר בעיבוד יצירות קלאסיות, ועל איך חיי היומיום עם חמישה ילדים משפיעים על היצירה שלה.

עם שי רודין

מה מאפיין את הדמויות המקובלות והדחויות בספרות הילדים העברית? למה אנחנו נמשכים דווקא לגיבורים שאינם מקובלים? ואיך השתנה הייצוג של "האחר" בספרות הילדים לאורך השנים? בפרק זה אנו מארחים את פרופ' שי רודין, חוקר ומרצה לספרות ילדים ונוער, שחולק איתנו את תובנותיו על התפתחות הייצוג של דמויות בספרות הילדים הישראלית. רודין מספר על המגמות החדשות בספרות, שבהן גם דמויות שאינן מקובלות מוצאות את מקומן, ומשתף בדעתו על מעמדם המשתנה של מבקרי ספרות הילדים בישראל. דיון מרתק על קבלה, דחייה, והדרך שבה ספרות הילדים משקפת את השינויים בחברה הישראלית.

עם לנה גוברמן

שיחה מרתקת עם לנה גוברמן, מאיירת ואמנית מוכשרת שזכתה בפרסים על איורי ספרי ילדים וידועה בעבודתה על "אנה פרנק: היומן הגרפי". שוחחנו על המסע היצירתי שלה מבלרוס לישראל, גילינו איך התפתחה מאיור דו-מימדי לפיסול בקרמיקה, וחקרנו את השילוב המרתק בין תחומי האמנות השונים בעבודתה. לנה שיתפה אותנו בסיפורים מאחורי יצירותיה המגוונות ובחלומותיה לעתיד.

עם אמיר חרש

הנה תמצית לפרק הפודקאסט:

שוחחנו על הקשר בין ספרות אימה ובלשית לבין המציאות הישראלית העכשווית. דנו בהתפתחות ז'אנר האימה והתאמתו לתרבות העברית, ועל הבחירה בספרות בלשית כמענה לתקופה הכאוטית שאנו חווים. במוקד השיחה עמד ספר חדש המספר על נדב, ילד מפונה שהופך לבלש במלון המפונים. הספר, שנכתב במהירות יחסית, מתכתב בעדינות עם אירועי השבעה באוקטובר ומשלב נושאים כמו פחד, אובדן וחוסר ודאות. שוחחנו על התכונות המיוחדות שהופכות ילדים לבלשים טובים, על התגובות שקיבל אמיר לספר, ועל תוכניות עתידיות.

עם רונית קנו

רונית קנוֹ היא מוזיקאית, סופרת ויוצרת תיאטרון לילדים. חתומה על מופע רוק לילדים בשם: "דברים שחשוב לי להגיד". שתי הצגות שהעלתה בתיאטרון הקרון – "יואל אמר" ו"הוגו שלי" – זכו בפרסים המרכזיים בפסטיבל חיפה בשנים 2014 ו-2015. פרסמה שני ספרי ילדים בהוצאת עם עובד. דיברנו (וגם שרנו!) עם רונית קנוֹ על הכיף של להקריא סיפור, לפני השינה ובכלל. על ההנאה המשותפת מהקריאה, האינטימיות בין ילדים והורים, ולמה כדאי לכולנו לשיר שירי ערש לקטנים (גם אם אנחנו זייפנים גדולים)

עם שירה גפן ואתגר קרת

בואו לצלול יחד עם אתגר קרת ושירה גפן לעולמות הילדות וההשראה שלהם – איזה ספרים גרמו להם להתאהב במילים, ואיך זה משפיע על היצירה שלהם היום. הם סיפרו על השילוב המיוחד בין הומור משוגע כמו ב"אבא בורח עם הקרקס" לרגש עמוק כמו ב"אגם הדמעות", ועל איך הם עובדים יחד – גם בשיתוף וגם לבד. התברר שהם הקוראים הראשונים של כל רעיון חדש אחד של השני – אבל מתי רעיון הופך לספר משותף – ומתי הם מבינים שהרעיון שייך יותר לאחד מהם. דיברנו גם על איך הספרים שלהם מתחילים במשהו הכי יומיומי, בבית, וממריאים לעולמות של פנטזיה, ממש כמו "ארץ יצורי הפרא". אז מהו פרויקט החלומות שלהם? תצטרכו להאזין כדי לגלות!

עם ליאורה גרוסמן

ליאורה גרוסמן היא אשת אשכולות; מאיירת, סופרת, חוקרת איור, אוצרת, מרצה ומייסדת “מאיירימים” – בית הספר המקוון לאיור. איירה מעל מאה ספרי ילדים עבור הוצאות ספרים בארץ ובעולם. לאחרונה חצתה את הקווים וכתבה רומן לנוער צעיר בשם ״החוקים״, אז הזמנו אותה לאולפן.

עם יונתן יבין

מה באמת מתרחש במוחו של יונתן יבין? שוחחנו באיילות עם הסופר הפורה על מקורות ההשראה שלו, על הילדות בירושלים של פעם, על בריחה מהבית ועל השכונה. על הספר ״רונה עוברת משפחה״, על מה זה להיות אנדרדוג ואיך זה משפיע על הכתיבה.

עם עינת צרפתי

מה התפקיד של סדר בחיים שלנו ומה קורה אם הבלאגן משתלט? מתי הבנות של עינת מעירות אותה בבוקר? ומתי היא מוצאת זמן לעבוד וליצור? האם אפשר לנמנם תוך כדי שמירה על תינוק? וכמה טאבים אפשר לפתוח בלי להשתגע? פרק מלא בפרטים קטנים, מעצבנים, מצחיקים ומעניינים. עינת צרפתי היא סופרת, מאיירת, בלוגרית ויוצרת עטורת פרסים.

עם מאירה פירון

בפרק זה של הפודקאסט "האיילות!", מאירה פירון, סופרת ילדים, מתרגמת ובעלת הוצאת הספרים "טל-מאי", משתפת על דרכה במו"לות עצמאית, תהליך הכתיבה והתרגום שלה, והשפעת משפחתה על יצירתה. מאירה מתארת את האתגרים וההזדמנויות שבניהול הוצאה לאור עצמאית ואת חשיבות התמיכה בספרות מקורית. ולא פחות חשוב – דיון על פרויקטים וחלומות עתידיים, ועל שבוע הספר הקרוב